Actieve rol e-Lekstroom energietransitie in de regio 

Actieve rol e-Lekstroom energietransitie in de regio 

Bron (uit Digitale Stad Nieuwegein)

Op de ledenvergadering van energiecoöperatie e-Lekstroom U.A. in Nieuwegein werd onlangs het jaarverslag 2021 en de nieuwe begroting door de leden goedgekeurd. ‘De elektriciteitsproductie van het PCR zonneveld in de Galecopperzoom was vorig jaar gemiddeld maar belooft met de zonnige zomer achter de rug dit jaar ruim hoger uit te komen’ zo laat Jan Nuesink, de nieuwe voorzitter van e-Lekstroom.


Jan Nuesink werkte tot eind 2021 als strategisch consultant milieu & ruimtelijke ordening bij RoyalHaskoning DHV in Amersfoort en woont in Batau Noord

In de huidige situatie op de energiemarkt en met de alom gehoorde roep om versnelling van de energietransitie wil de coöperatie zich actiever gaan inzetten. Bijvoorbeeld door met samenwerkingspartners en inzet van burgerparticipatie projecten in de regio van de grond te krijgen die bijdragen aan de duurzame lokale energievoorziening. ‘Dat past helemaal bij de missie van de coöperatie om de benodigde energie in het werkgebied lokaal op te wekken met zo min mogelijk impact op landschap en natuur’ aldus Nuesink.

Lees verder op: https://www.pen.nl/artikel/e-lekstroom-gaat-zich-actiever-inzetten-in-o-a-nieuwegein

Geef een reactie