Postcoderoosproject (PCR) Zonnepark Galecop

WIJ HEBBEN 10 PANELEN BESCHIKBAAR

Wat is het postcoderoosproject (PCR) Zonnepark Galecop?

Met dit project worden 432 zonnepanelen van elk 275 Wattpiek geïnstalleerd op een stuk grond langs de A12, de zogenaamde Galecopperzoom.

De gemeente Nieuwegein heeft de grond tot 2030 ter beschikking gesteld voor de opwek van zonne-energie. Zonnepark Galecop PCR heeft een potentieel vermogen van ongeveer 120 kWp en een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 110.000 kWh aan groene stroom.

Naast het PCR  is een ander zonnepark gerealiseerd, maar dan binnen het kader van de SDE+-regeling.

Met de aanleg is begin september 2018 gestart. Volgens de planning zal het PCR-park in de eerste week van november groene stroom gaan leveren.

In 2029 nemen we gezamenlijk een beslissing over de toekomst van het project na dat jaar. Het rendement op de investering wordt geschat op circa 5,5 procent. Bovendien, en misschien wel het belangrijkste, draag je bij aan duurzame energie in je eigen buurt (postcodegebieden: 3438 met rondom 3437, 3528, 3526, 3439, 3436, 3431).

Het is mogelijk dat tussentijds participaties beschikbaar komen, bijvoorbeeld doordat een deelnemer naar buiten het postcoderoosgebied verhuist. Die participaties zijn overdraagbaar naar nieuwe deelnemers.

Als u interesse heeft, laat u dan op de reservelijst plaatsen.

Stuur dan een email naar  info@e-lekstroom.com.

​E-Lekstroom is opgericht met het doel om duurzame energieprojecten in de lekstroomregio op te zetten. De Coöperatie legt zich toe op de ontwikkeling van zogenaamde postcoderoosprojecten, die tot stand worden gebracht met de Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting.

Greenchoice is onze samenwerkingspartner.

De stroom die door het zonnepark wordt opgewekt, wordt door Greenchoice op de markt gebracht. Overstappen naar Greenchoice is niet noodzakelijk, maar het heeft wel voordelen voor jezelf, en ook voor de Coöperatie.